O OVOME BRUJI ŠPANIJA: Procurio šokantan sadržaj "oproštajnog" pisma Zinedinea Zidanea čelnicima Reala

Real Madrid je u potrazi za novim trenerom nakon što je Zinedine Zidane po drugi put u nekoliko godina napustio kormilo "Kraljeva".

  • Sport

  • 31. Maj 2021  31. Maj 2021

  • 0

Zidane je u pismu koje je ekskluzivno objavio madridski "As", objasnio razloge novog rastanaka. Neki od detalja su šokantni, jer je bio kritičan prema kraljevskom klubu i Florentinu Perezu.

"Odlazim, jer osjećam da mi klub više ne vjeruje. Ne pruža mi podršku da napravim nešto na srednje ili duge staze", naveo je, između ostalog, Zidane.

"Ovdje je zaboravljaveno sve najvažanije. Sve što sam gradio na dnevnoj bazi je zaboravljeno. Ljudski odnosi su osnov, važniji su od novca, od slave.

Naravno da nisam najbolji trener na svijetu, ali sam u stanju da svakome dam snagu i samopouzdanje koje zaslužuje u svom poslu, bilo da je igrač, bilo da je moj pomoćnik.

Volio bih da je proteklih mjeseci moj odnos sa predsjednikom i klubom bio malo drugačiji. Nisam želio privilegije, već da se ne zaboravi prošlost. Danas se život trenera svodi na dvije sezone i ništa više", naveo je Zidane.

Francuz se na kraju obratio i medijima kazavši da mu je žao što se na presicama najmanje pričalo o fudbalu te da su pitanja uglavnom bila usmjerena na kontroverze.

"Ne zaboravimo fudbal, brinimo se o fudbalu. Dragi madridisti, zauvijek ću biti jedan od vas", napisao je Zidane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...