ZAPALJIVE PORUKE ŠEŠELJA: "Ako bi se realizovale TAKVE PRETNJE, Srbija bi morala da se VOJNO UMEŠA"

U Srbiji se sve glasnije špekuliše da će 15. juna pred delegaciju Srbije biti postavljen ultimatum kojim će se od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tražiti bezuslovno priznanje Kosova.

  • Regija

  • 01. Jun. 2021  02. Jun. 2021

  • 14

U razgovoru za medije, ratni zločinac i lider srpskih radikala Vojislav Šešelj je komentarisao ova saznanja, kao i situaciju u Republici Srpskoj, povodom imenovanja Christiana Schmidta za visokog predstavnika.

- Nemam nikakve posebne informacije, ali nije nemoguće da se to desi, ali Vučić je već nekoliko puta ponovio garancije, da ne postoji šansa da potpiše nezavisnost tzv. Kosova. Ja očekujem da će on održati reč i da će ti pritisci biti uzaludni. Sve dok odoleva pritiscima, Vučić ima nepodeljenu podršku naroda. On je toga svestan i on iz toga izvlači svoju političku snagu. Ne sme da podlegne prevarama i lažima zapadnih moćnika, jer ko god je sa srpske strane poverovao takvim lažima, bio je upropašten. On sada ima nagomilano iskustvo svih ranijih garnitura i pojedinaca koji su se nalazili na čelu države - rekao je Šešelj.

Rani zločinac i lider srpskih radikala komentarisao je i imenovanje Christiana Schmidta za novog visokog predstavnika u BiH.

- Visoki predstavnik nije izabran konsenzusom na Savetu za implementaciju mira. Ruski predstavnik nije glasao za njega, pa on nije mogao biti postavljen. O tome će biti priče na Savetu bezbednosti UN. Pokušavaju da zatru ulogu Rusije i Srbije u davanju garancija za očuvanje Dejtonskog sporazuma. Kada je Srbija bila pod okupatorskom vlašću, a Rusija još uvek bila slaba, oni su uspeli da nateraju rukovodstvo Republike Srpske da se odrekne nekih bitnih nadležnosti dodeljenih Dejtonskim sporazumom, tzv. prenosom ovlašćenja na centralno Sarajevo. To uključuje i prenos ovlašćenja nad vojskom. Borba će biti žestoka, ali naši neprijatelji neće uspeti u svom naumu, kaže Šešelj, i dodaje:

- Ako bi se realizovale stare hrvatske pretnje, da preseku RS na dva dela, na području Brčkog, svojom vojskom, Srbija bi morala da se umeša vojskom i uništi takav pokušaj. Zapad ne bi direktno intervenisao, već bi našli svoje poslušnike među muslimanima i Hrvatima. Republika Srpska treba da se ogluši i da ignoriše Schmidta, novog visokog predstavnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...