URED DISCIPLINSKOG TUŽIOCA BiH POTVRDIO: Stigla pritužba protiv tužioca Olega Čavke

Podsjetimo, samo nekoliko dana poslije nepravosnažne presude na devet godina zatvora, osuđeni Kemal Čaušević dao je "ispovijest" u videointervjuu.

  • Društvo

  • 02. Jun. 2021  02. Jun. 2021

  • 0

Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća zaprimio je pritužbu na povredu dužnosti tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Olega Čavke, saopšteno je za N1 iz VSTV-a nakon upita da li će, nakon navoda osuđenog Kemala Čaušević da je tužiocu Čavki preko posrednika platio 16.900 KM, biti poduzete mjere.

Podsjetimo, samo nekoliko dana poslije nepravosnažne presude na devet godina zatvora, osuđeni Kemal Čaušević dao je ‘ispovijest ‘ u videointervjuu za portal Istraga.ba.

“Preko posrednika sam Olegu Čavki (tužiocu, op. a.) dao 16.900 KM. Posrednik je bio Enes Ribić. I o tome sam svjedočio u Tužilaštvu. Čavka je drhtao kao žalosna vrba na vjetru. Enesu Ribiću sam davao pare u kafićima raznim”, kazao je Čaušević.

N1 je pozvao tužioca Olega Čavku i pitao o teškim optužbama Kemala Čauševića. Čavka je rekao da “ne zna o čemu je govorio (Čaušević, op. a). On je rekao da ne zna gdje je taj novac otišao, a na pitanje je li primio novac, tužilac je rekao: "Naravno da ne."

Iz Ureda disciplinskog tužioca za N1 je rečeno da će donijeti odluku imajući u vidu navode pritužbe, ali i ograničenja propisana Zakonom o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...