MINISTAR DŽINDIĆ SARKASTIČNO: "Ured za reviziju nam se narugao, zašto nisu uzeli 1977. godinu, kad sam se ja rodio"

"Mi smo uradili posao u skladu s uredbom", dodao je te naveo da je pozitivan efekt u njegovom sektoru 1.300 novouposlenih.

  • Društvo

  • 03. Jun. 2021  03. Jun. 2021

  • 0

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Nermin Džindić kazao je da je cilj Ureda za reviziju bio da osramoti jednu od najuspješnijih vlada Federacije BiH otkad postoji ovaj organ izvršne vlasti.

Džindić je na negativne nalaze revizije o podjeli sredstava firmama koje su otpuštale radnike, kazao da Ured za revizije ne poznaje zakon niti zna tumačiti uredbu Vlade.

- Vlada je donijela uredbu i danas je pojasnila kako nije smjelo biti otpuštanja od strane poslodavca. Pitanje Uredu za reviziju je zašto je uzelo 30. 9. 2020. godine, a ne 1977. godinu, kad sam ja rođen - sarkastično je kazao ministar.

- Mi smo uradili posao u skladu s uredbom - dodao je te naveo da je pozitivan efekt u njegovom sektoru 1.300 novouposlenih.

- Ured za reviziju postigao je svoj efekt, izrugivanje četiri ministarstva jedne od najuspješnijih Vlada Federacije - zaključio je Džindić, piše Hayat.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...