MILANOVIĆ PONOVO PROZVAO PLENKOVIĆA: "Promotor prava na laž još od svojih maturantskih dana..."

Milanovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

  • Regija

  • 03. Jun. 2021  03. Jun. 2021

  • 1

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, ponovo je prozvao premijera Hrvatske Andreja Plenkovića. Ovog puta se oglasio na Facebooku, gdje ga je nazvao "promotorom prava na laž".

Predsjednik Hrvatske reagovao je na Plenkovićevu izjavu datu jučer u intervjuu za "RTL Danas", kada je komentarisao Milanovićev prijedlog da se godišnjica operacije "Oluja" (koja se u Hrvatskoj svečano obilježava) ne bi trebala održavati svake godine u Kninu nego svakih pet godina te je predložio da proslava ove godine bude u Glini.

"Vidim da on stalno govori o Kninu na jedan način kao da je to autoput i otprilike kasarna i to je sve“, rekao je, između ostalog, Plenković.

Milanovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

"Masovni komunikator Plenković, promotor prava na laž još od svojih maturantskih dana, svrstava sada sebe i među autentične tumače bitaka iz Domovinskog rata. Pa omalovažava predlog da se ‘Oluja’ obeležava i u drugim gradovima u kojima su se vodile junačke bitke u Domovinskom ratu, a ne samo u Kninu, proglašavajući sebe – rečima ‘mnogi od nas drukčije gledaju na Knin’ – skoro pa ratnim zapovednikom.

Inicijativu da se ‘Oluja’ slavi i tamo gde su poginule stotine hrvatskih branitelja, kod Petrinje i Gline recimo, predložili su mi ratni generali i zapovednici koji su vodili oslobađajuće bitke. Valjda je važnije slušati njih nego onoga koji se na kninsku Tvrđavu, politički dobro sračunato, prvi put uspeo 2016. kada se uspeo čak i junački skljokati.

Masovni komunikator Plenković, promotor prava na laž još od svojih maturantskih dana, svrstava sada sebe i među...

Posted by Zoran Milanović on Četvrtak, 3. juni 2021.

Godinama nakon ‘Oluje’, osim prve godišnjice 1996. godine, u Kninu se slavilo nije, pobedu nisu tamo obeležavali ni predsednik Tuđman ni sami ratni zapovednici, što nimalo ne umanjuje važnost Knina u Domovinskom ratu. Ako Plenković zna ko je organizovano tih godina dolazio u Knin, neka mi kaže. Ali ne pamtim, a verujem ni bilo ko drugi, da se Herojski zec u znak protesta tamo lancima omotao u avgustu 1997. Jer, nema na svetu tog sredstva masovne komunikacije kojim bi se on mogao ugurati među one kojima danas tepa ‘mnogi od nas'“, napisao je Milanović.

Šta je rekao Plenković o Milanovićevom prijedlogu?

U intervjuu za "RTL Danas" Plenković je jučer komentarisao Milanovićev prijedlog.

"Mnogi od nas drukčije gledaju na Knin, na njegovu ulogu, na Zvonimirov grad, na kninsku Tvrđavu, na simboliku zastave na kninskoj tvrđavi 5.8. Dakle, sve su to drukčiji pogledi. Poštujemo mi, naravno, i sve druge trenutke i bitke Domovinskoga rata jednako. Ako je jedna Vlada napravila nešto za dignitet Domovinskog rata, vrlo konkretno, za hrvatske branitelje, za obeležavanje baš svakog događaja, onda pogledajte šta je proteklih pet godina radio potpredsednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja i zapovednik Tigrova Tomo Medved, onda ćete videti jasna i precizna postignuća naše Vlade u tom pogledu. A da o pravima branitelja ne govorim, o jačanju hrvatske vojske, ulaganja u policiju, ulaganja u vojsku, mislim da su tu stvari sasvim jasne. Pritom smo Vlada koja svesno i namerno želi da ima nacionalne manjine, uključujući i srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj“, rekao je Plenković, piše Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...