Mini market
SVAKA MU JE ZA ZATVORA: Govor mržnje posebne amebe (VIDEO)
Prije 1h0
Ideju za ukusni desert pronašli smo na Instagramu food bloggerke Armine Šahmanović Delić, koja svakodnevno na svom profili dijeli recepte za ukusna jela.
Gastro
05. Jun. 2021
0
Vikend je vrijeme za opuštanje i uživanje, stoga se počastite ukusnim čokoladnim desertom. Predlažemo vam da zasladite dan uz tortu "Čokoladna trilogija". Recept je jednostavan, a torta će brzo biti na vašem tanjiru.
Ideju za ukusni desert pronašli smo na Instagramu food bloggerke Armine Šahmanović Delić, koja svakodnevno na svom profili dijeli recepte za ukusna jela.
Potrebni sastojci:
Kora:
200 g mljevenih badema
125 g putera
jedna kašika javorovog sirupa ili meda
Krema:
500 ml slatkog vrhnja
400 g krem sira
200 g tamne čokolade
dvije kašike javorovog sirupa ili meda
par kapi tečnog sladila
Ganache:
četiri kašike slatkog vrhnja
50 g tamne čokolade
Način pripreme:Pomiješati puter i med, a potom dodati i bademe, te smjestu dodati u kalup za kore i ostaviti u frižider da se stisne.
Zatim pripremite kremu za kore tako što ćete umutiiti krem sir i dodati vrhnje i sladilo, nakon čega ćete mutiti smjesu dok ne dobijete gustu kremu. Potom kremu podijelite na dva jednaka dijela, a onda tamnu čokoladu istopite i dodajte u kreme.
U jednu polovinu kreme dodajte 150 grama istopljene čokolade, a u drugu 50 gram. Nakon što ste u kremu dodali rezličitu količinu istopljene čokolade, dobit ćete dvije kreme različitih boja - svjetliju i tamniju kremu.
Kremu nanesite na koru tako što ćete prvo namazati svjetliju, pa onda tamniju kremu. Potom pripremite ganache i prelite preko torte koju ćete zatim ostaviti u frižider da se stegne minimalno dva sata, prenosi Klix.
Mini market
SVAKA MU JE ZA ZATVORA: Govor mržnje posebne amebe (VIDEO)
Prije 1h0
Društvo
U PODRINJU TRAJE PROGON BOŠNJAKA: Krivi samo zato što su preživjeli (VIDEO)
Prije 1h0
Društvo
PREMIJER ZDK POJASNIO: "Sporazum o gasifikaciji Bolnice nije tajan”
Prije 2h0
Vijesti
PULJIĆ IZ NEW YORKA: Najzaslužnije su Majke Srebrenice, ovo je trenutak priznanja odgovornosti UN-a
Prije 2h0
Gastro
OVAJ KOLAČ JE NACIONALNI PONOS KANADE: Bez pečenja gotov u 20 minuta
Prije 17h0
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
16. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
Gastro
DOBAR IZBOR ZA VEČERU: Napravite kljukušu, a evo kako se priprema krompir i kada se dodaje brašno
Prije 9h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.