DRŽAVA CRČE OD ŠEGE: Mektić ponovo maestralno obrukao Milorada Dodika

Nakon što je lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio nedavno da će podržati ideju da se Dan RS-a, umjesto 9. januara, obilježava 15. februara, kada Srbija slavi Dan državnosti, uslijedila je lavina osuđujućih reakcija iz opozicionih redova.

  • Mini market

  • 07. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 1

Jedna od njih je i poruka Jelene Trivić, poslanice PDP-a u NSRS.

"To što Dodik ima krizu identiteta, od Antinog reformiste, preko socijaldemokrate, do ultra-nacionaliste, sada lažnog patriote, ne smije biti povod za bilo kakvo prekrajanje istorije, jer zaboravljanje 9.1.1992. godine bilo bi upravo to. Srećom, Dodik o tom ne odlučuje", napisala je Trivić na svom Facebook profilu.

Danas se u svom prepoznatljivom ironičnom stilu oglasio i državni parlamentarac Dragan Mektić.

"Predlažem Dodiku da se opredeli za 29. februar. Slavljenjem Dana Republike svake prestupne godine najviše će se dodvoriti međunarodnoj zajednici", poručio je Mektić koji je nedavno otvoreno optužio Dodika da je najzaslužniji za prisustvo OHR-a u BiH do sada, a i u budućnosti", napisao je Mektić na svom Twitter profilu.

Podsjećamo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je u martu 2019. godine po drugi put proglasio neustavnim Dan Republike Srpske, odnosno proglasio neustavnim dio Zakona u kojem stoji da se “na osnovu potvrđene volјe građana Republike Srpske, 9. januar utvrđuje kao Dan Republike Srpske”.

Sud je tada presudio da odlukom ne dovodi u pitanje postojanje samog praznika, niti pravo Narodne skupštine tog entiteta da raspiše referendum o tome kojeg će se datuma proslavljati Dan RS-a.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...