VAKCINA OTRGNUTA OD SRCA: Rektor Rifat Škrijelj vodi sve zaposlenike sarajevskog Univerziteta na kolektivnu vakcinaciju u…

Kada su prije dva-tri mjeseca zaposleni u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine kolektivno otputovali u Užice da bi primili vakcinu, javnost je bila uznemirena, postavljana su pitanja o moralnosti i "patriotskom" karakteru tog čina.

  • Mini market

  • 08. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 1

Budući da Vlada Federacije BiH još nije nabavila nijednu dozu vakcine zbog toga da, kako je objasnio njen premijer Fadil Novalić, "ne bi od građana pravio pokusne kuniće", građani su prisiljeni već mjesecima, pojedinačno ili kolektivno, snalaziti se za vlastitu zaštitu od pandemije Covida-19. U tome im je posljednjih dana pomogla odluka Vlade Srbije da ubuduće, bez ikakvih ograničenja i suvišnih procedura, vakcinišu u tamnošnjim zdravstvenim institucijama sve građane naše zemlje. 

Hiljade građana Bosne i Hercegovine zakrčile su proteklog vikenda automobilima puteve prema Srbiji da bi u Loznici, Beogradu, Čačku, Novom Pazaru... i drugim gradovima susjedne zemlje primili spasonosnu vakcinu.

Organizovan odlazak na vakcinisanje u Srbiju priprema i Univerzitet u Sarajevu, što je vidljivo iz pisma koje je "uposlenicama i uposlenicima svih organizacionih jedinica UNSA-e" uputio Rektorat ove visokoškolske organizacije.

"S obzirom na to da rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Rifat Škrijelj pokušava pronaći način za vakcinaciju svih uposlenika Univerziteta u Sarajevu u Novom Pazaru, potrebno je da popunjavanjem anketnog upitnika odgovorite na određena pitanja  kako bi službe Univerziteta raspolagale tačnim brojem zainteresiranih."

U upitniku koji je dostavljen iz kabineta rektora Rifata Škrijelja, zainteresirani akademski radnici dužni su potvrditi da "dobrovoljno prihvataju vakcinaciju izvan Bosne i Hercegovine".

Kada su prije dva-tri mjeseca zaposleni u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine kolektivno otputovali u Užice da bi primili vakcinu, javnost je bila uznemirena, postavljana su pitanja o moralnosti i "patriotskom" karakteru tog čina. Tri mjeseca kasnije, tokom kojih se nije promijenilo gotovo ništa u procesu nabavki vakcina, odnosno zaštite zdravlja građana, više nije vijest da su se građani BiH vaksinisali izvan svoje zemlje, najčešće u Srbiji, nego je vijest da su vakcinisani u svojim sredinama.    

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...