NAVIJAČI BARCELONE KAO NA IGLAMA: Novi klub Lionela Messija mogao bi biti potpuno iznenađenje...

Lionelu Messiju preostalo je dvadesetak dana ugovora s Barcelonom, a još nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

  • Sport

  • 10. Jun. 2021  10. Jun. 2021

  • 0

Messijev naredni klub mogao bi biti daleko od evropske elite. U pitanju je Inter Miami. Da je sve u poodmakloj fazi, potvrdio je i jedan od vlasnika kluba Jorge Mas.

"Optimističan sam da bi Messi mogao nositi dres Miamija kao najbolji igrač naše generacije, što odgovara našim ambicijama, jer nam je cilj napraviti ekipu svjetske klase", rekao je Mas za "Miami Herald".

"Zaista smo naporno radili na svemu", kratko je kazao David Beckham uz napomenu da su u pitanju ozbiljni pregovori.

Naime, dogovor s klubom iz MLS-a samo je dio desetogodišnjeg ugovora koji će Messi uskoro potpisati s Barcelonom.

Argentinac bi do kraja sezone 2022/2023. igrao na Camp Nouu, nakon toga bi naredne dvije godine proveo u Inter Miamiju, da bi se vratio u Kataloniju i postao svjetski ambasador Barcelone.

"Uvijek sam imao san da jednog dana živim i takmičim se u SAD-u i da osjetim kakva je njihova liga", kazao je u decembru Messi za "LeSextu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...