FADILU NOVALIĆU NIJE JASNO: Zašto Vladi KS smeta to što za nabavku vakcine Sputnik V struka traži...

Novalić je danas, također, potvrdio da je Vlada FBiH potpisala ugovor o direktnoj nabavci 500.000 doza vakcina Sinopharm sa proizvođačem.

  • Društvo

  • 10. Jun. 2021  10. Jun. 2021

  • 0

Federalni premijer Fadil Novalić kazao je na konferenciji za novinare u Mostaru da mu nije jasno zašto Vladi KS smeta to što za nabavku vakcine Sputnik V struka traži dodatna pojašnjenja.

Također, pozvao je Vladu KS da ne uznemirava javnost.

- Nikada nismo odustali niti od jedne mogućnosti za nabavku vakcina. Pfizer pokušavamo nabaviti u saradnji sa državnim nivoom, a sa Vladom Kantona Sarajevo radimo na nabavci Sputnik V preko ruskog fonda.

Naglašavam da je za nabavku Sputnik V struka tražila određena dodatna pojašnjenja i zaista nam nije jasno zašto Kantonu Sarajevo smeta ono što traži struka i što nepotrebno uznemirava javnost. Mislim da sve nedoumice moraju biti riješene u okviru institucija. Pozivam ih da u okviru institucija nastavimo saradnju, a sve u cilju nabavke vakcina za građane – rekao je Novalić.

Podsjećamo, Novalić je danas, također, potvrdio da je Vlada FBiH potpisala ugovor o direktnoj nabavci 500.000 doza vakcina Sinopharm sa proizvođačem, prenosi Hayat.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...