BIDEN O KRALJICI ELIZABETI: "Podsjetila me na moju majku. Pitala me za Putina i Xija..."

"...Jako je ljubazna, to ne čudi, ali imali smo odličan razgovor."

  • Svijet

  • 13. Jun. 2021  14. Jun. 2021

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da ga je britanska kraljica Elizabeta II. podsjetila na njegovu majku te da ga je pitala za kineskog predsjednika Xija Jinpinga i ruskog predsjednika Vladimira Putina na čaju u dvorcu Windsor u nedjelju.

Biden je bio pun riječi hvale za 95-godišnju britansku kraljicu nakon njihova privatnog sastanka održanog na kraju samita grupe G7, na kojem je pozvao na usklađeno djelovanje u vezi Kine, te prije sastanka s Putinom u srijedu.

"Mislim da se ne bi uvrijedila ako kažem da me podsjetila na moju majku, njezin pogled i velikodušnost", rekao je Biden (78) novinarima prije odlaska iz Londona. 

"Jako je ljubazna, to ne čudi, ali imali smo odličan razgovor. Pitala je za dvojicu čelnika, onog s kojim ću se sastati, gospodina Putina, i Xija Jinpinga, i dugo smo razgovarali."

Biden je potvrdio da je pozvao kraljicu da posjeti Bijelu kuću.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...