O OVOME BRUJI NJEMAČKA: Boris Becker komentirao finale Roland Garrosa, govorio o vezi Đokovića i "svetog brda" kod Visokog...

Boris Becker, koji je svojevremeno bio i trener srbijanskog tenisera, radio je prijenos meča za njemački "Eurosport" kao stručni konsultant.

  • Sport

  • 14. Jun. 2021  14. Jun. 2021

  • 2

Objašnjavajući Nijemcima šta se desilo s Đokovićem pa je nakon 0:2 poslije drugog seta postao drugi igrač, Becker je spomenuo "piramide u Visokom".

"Novak crpi energiju iz posebnog 'svetog brda'. Đoković je već nekoliko puta posjetio Visoko u Bosni i Hercegovini, gdje se nalazi to 'sveto brdo'. Nema sumnje da mu godi energija, za koju on kaže da tamo postoji", rekao je bivši njemački teniser.

Podsjetimo, Đoković je prije Roland Garrosa bio u posjeti Arheološkom parku Ravne 2 u Visokom kod Semira Osmanagića.

Pobjedom na pariskoj šljaci Đoković je stigao do novog nevjerovatnog rekorda, s kojim već sada može nositi epitet najvećeg tenisera svih vremena.

Naime, Nole je postao prvi teniser sa po najmanje dvije titule na sve četiri grand slama, što je poduhvat kojim se ne može pohvaliti niko u "bijelom sportu".

Đoković sada u svojim vitrinama ima dva Roland Garrosa, tri US Opena, pet Wimbledona i devet Australian Opena.

Inače, Đokovićevi najveći rivali Roger Federer i Novak Đoković sada imaju po jedan grand slam više. Švicarac i Španac su na brojci od 20.

"Hvala vam što ste bili danas ovde prisutni. Još jednom je bila naelektrisana atmosfera. Želim da zahvalim mom timu, mojoj porodici, mom treneru, fizioterapeutu, svima koji su zaslužni za ovo što smo napravili danas. Nivo tenisa bio je izvanredan", rekao je Đoković odmah poslije meča te nastavio:

"Bilo je izuzetno fizički i mentalno teško. Dva puta u tri dana igrao sam dva teška meča, ali pokazao sam sve svoje sposobnosti i da se vratim u meč. Ovo je ispunjenje sna, neverovatno je šta sam uspeo da ostvarim. Hvala vam svima."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...