NETANYAHU JE BIVŠI: Joe Biden pozdravio novu izraelsku vladu, odjeknula poruka američkog predsjednika

Bennettova vlada u nedjelju je u izraelskom parlamentu potvrđena tijesnom većinom. Riječ je koaliciji ljevičarskih, centrističkih, desničarskih i arapskih stranaka, koja će vjerovatno biti krhka.

  • Svijet

  • 14. Jun. 2021  14. Jun. 2021

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je SAD i dalje predan izraelskoj sigurnosti i da će sarađivati s novom izraelskom vladom koja je okončala eru premijera Benjamina Netanyahua.

U izjavi u kojoj nije spomenuo Netanyahua, Biden je pozdravio novu izraelsku vladajuću koaliciju, koju predvodi nacionalista Naftali Bennett, i potvrdio dobre američko-izraelske odnose.

"Radujem se saradnji sa premijerom Bennettom kako bi se osnažili svi aspekti bliskih i trajnih odnosa između dvije nacije. Izrael nema boljeg prijatelja od SAD-a”, rekao je Biden.

"Saradnja radi promocije sigurnosti"

“SAD je i dalje odlučan u svojoj podršci izraelskoj sigurnosti. Moja administracija u potpunosti je predana saradnji s novom izraelskom vladom radi promocije sigurnosti, stabilnosti i mira za Izraelce, Palestince i narode u široj regiji“, dodao je, prenijela je Hina pozivajući se na Reuters.

Američki ministar odbrane Lloyd Austin i državni sekretar Antony Blinken također su objavili saopštenja u kojima su pozdravili svoje kolege u novoj izraelskoj vladi.

Bennettova vlada u nedjelju je u izraelskom parlamentu potvrđena tijesnom većinom. Riječ je koaliciji ljevičarskih, centrističkih, desničarskih i arapskih stranaka, koja će vjerovatno biti krhka.

Netanyahu, najdugovječniji izraelski lider, obećao je da će se ubrzo vratiti na vlast.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...