KUHA U REPUBLICI SRPSKOJ: Dodik ima novi plan, SNSD ima kandidata za novog člana Predsjedništva BiH, ali teško da će imati šanse protiv…

U posljednjih dvadesetak dana stvari su se unutar SNSD-a poprilično iskristalisale, bar kada su u pitanju kandidature za dvije inokosne funkcije. 

  • Politika

  • 15. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 1

Već je sada jasno da će Milorad Dodik biti kandidat za predsjednika Republike Srpske na općim izborima 2022. godine, a u razmatranju je i opcija da Dodik preuzme premijersku funkciju u tom bh. entitetu.

Što se tiče pozicije član Predsjedništva BiH, ona je obećana Željki Cvijanović, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković. Pored nje, ambiciju da bude kandidat za tu funkciju ima i Dragan Lukač. Kako sada stvari stoje, šanse za to su minimalne.

Neko vrijeme se i Zoran Tegeltija spominjao kao potencijalni kandidat za inokosne funkcije. Međutim, on je od toga odustao, jer je svjestan da će režim pretrpjeti debakl na općim izborima. 

Što se tiče opozicije, sasvim je izvjesno da će kandidat za člana Predsjedništva BiH biti Milan Miličević, aktuelni načelnik Teslića. On je jedan od rijetkih funkcionera opozicije koji se može pohvaliti time da nikada nije poražen od SNSD-a. 

Upravo suprotno, on je od Teslića napravio najtvrđi opozicioni bastion i „enignmu“ koju Dodik godinama ne uspijeva da dešifruje.

Miličević je na proteklim lokalnim izborima, po ko zna koji put, ponizio SNSD u Tesliću. SNSD godinama pokušava da pobijedi SDS u Tesliću, ali to ne uspijeva bez obzira na to koje metode koristi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...