"SANKCIONIŠITE TUŽILAŠTVA I TUŽIOCE KOJI…": Dragan Mektić poslao poruku američkom ambasadoru u BiH Ericu Nelsonu

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić poslao je poruku američkom ambasadoru u Bosni i Hercegovini Ericu Nelsonu.

  • Politika

  • 16. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 4

Podsjetimo, Eric Nelson jučer je najavio ko će sve biti pogođen najnovijim američkim sankcijama na Zapadnom Balkanu.

"Sankcije zemljama Zapadnog Balkana uključuju specifične elemente, gdje ćemo sakcionisati lidere koji podržavaju korupciju, promoviršu je i time narušavaju demokratiju, stabilnost, prosperitet i ljudska prava u zemljama Zapadnog Balkana. Izvršna uredba, također, proširuje opseg time što omogućava nametanje sankcija onima koji podržavaju aktere koji podrivaju stabilnost", naglasio je Nelson.

Tako da sankcije, ističe Nelson, sada mogu uključivati članove porodica i druge saradnike ljudi koji rade na narušavanju napretka i demokratskih ideala i napredovanja Zapadnog Balkana i njegovih zemalja ka EU.

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić poslao je poruku američkom ambasadoru u Bosni i Hercegovini Ericu Nelsonu.

"Ne razumijem, sankcionisat će te lidere i pojedince koji podržavaju korupciju. Dakle, vi preuzimate ulogu pravosuđa u BiH. Sankcionišite tužilaštva i tužioce koji to ne rade i koji su duboko involvirani u kriminal i korupciju“, poručio je Mektić Nelsonu na društvenim mrežama.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...