KO KAŽE DA NEMA VAKCINA: Jutros u BiH stiglo još doza, radi se o...

...sedmom kontingentu vakcina iz mehanizma Evropske unije, a riječ je o 10.530 doza "Pfizera".

  • Vijesti

  • 16. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 1

U Bosnu i Hercegovinu je danas stigao sedmi kontingent vakcina iz mehanizma Evropske unije, a riječ je o 10.530 doza "Pfizera".

Ova informacija je potvrđena iz Ministarstva civilnih poslova BiH, iz kojeg je ranije jutros objavljeno na službenom Twitter profilu da su vakcine upravo ušle u našu zemlju.

"Moramo imati na umu da su vakcine najvažnije sredstvo javnog zdravlja protiv pandemije koronavirusa", stoji u objavi.

Prve doze vakcina preko ovog mehanizma (EU4Health) stigle su u BiH 4. maja i od tada pristižu svake sedmice. U narednom periodu će, također, stalno pristizati novi manji kontingenti dok ne bude stiglo svih 214.000 doza "Pfizera" i 380.000 "AstraZenece", kako je i planirano.

Osim ovih vakcina koje su kupljene kroz IPA fondove, u Bosnu i Hercegovinu pristižu i vakcine iz COVAX mehanizma za siromašne države, kao i donacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...