PORTAL "ISTRAGA" OTKRIVA: Profesorice sa Stomatologije pokušale prokrijumčariti zubne implantate, putovale s dekanom Muhamedom Ajanovićem

Profesori Selma Tosum-Pošković, Lejla Kazazić i Muhamed Ajanović vraćali se sa službenog puta iz SAD-a. Carinici u torbama dekanovih saradnica pronašli po 20 zubnih implantata. Cijeli slučaj se pokušava zataškati.

  • Društvo

  • 16. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 0

Carinski službenici na Međunarodnom aerodromu Sarajevo spriječili su u srijedu ujutro dvije profesorice Stomatološkog fakulteta u Sarajevu da u Bosnu i Hercegovinu prokrijumčare 40 zubnih implantata, saznaje Istraga.ba. Profesorice Lejla Kazazić i Selma Tosum-Pošković vraćale su se sa službenog puta iz SAD-a, gdje su putovale zajedno s dekanom tog fakulteta Muhamedom Ajanovićem.

“Službenici UIO-a doili su informaciju da grupa profesora sa Stomatološkog fakulteta, kojim upravlja Muhamed Ajanović, često u BiH krijumčari zubne implantate. Upravo zbog toga je u srijedu ujutro kontrolisano troje profesora koji su letom iz Istanbula stigli u Sarajevo”, kazao je za "Istragu" izvor iz UIO-a.

Kada su carinici upitali profesore da li imaju šta da prijave, odgovorili su da nemaju. Međutim, prilikom provjere u torbama dekana Muhameda Ajanovića nije pronađeno ništa sumnjivo, dok je u torbama njegovih saradnica pronađeno po 20 zubnih implantata.

“Nakon što je pronađena neprijavljena roba, one su odgovorile da su implantati donacija. Međutim, nikakvu prateću dokumentaciju nisu imale”, prenio je drugi izvor "Istrage", koji je zaposlen na Aerodromu Sarajevo.

Spomenuto troje profesora sa Stomatologije na službeni put je otputovalo 9. juna ove godine. U Sarajevu su se vratili u srijedu jutarnjim letom iz Istanbula, u 8.20 sati.

Osim zubnih implantata, kod profesorica su pronađeni i neprijavljeni iPhonei i tableti. Kada je shvatio da njegove saradnice nisu uspjele proći carinsku kontrolu, Muhamed Ajanović se angažirao da zataška cijeli slučaj. Do trenutka nastanka ovog teksta, u ovom slučaju reagiralo je nekoliko visokopozicioniranih službenika UIO-a i Granične policije koji su tražili zataškavanje cijelog slučaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...