U VEČERNJIM SATIMA UHAPŠENA JOŠ JEDNA OSOBA U SLUČAJU "MEMIĆ": Slobode je lišen...

Potvrđeno je da je uhapšena osoba N. V., a da se pod nadzorom nalazi N. H.

  • Vijesti

  • 16. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 1

Iz SIPA-e je za N1 potvrđeno da je uhapšena još jedna koja se dovodi u vezu sa slučajem Dženan Memić, dok je jedna pod policijskim nadzorom.

Potvrđeno je da je uhapšena osoba N.V, a da se pod nadzorom nalazi N.H.

Policijski službenici su i dalje na terenu, zajedno sa postupajućim tužiteljem.

Nezvanično se saznaje da je uhapšen penzionisani uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović, dok se pod nadzorom nalazi Nedžad Hrvat, aktivni uposlenik ove Agencije.

Slučaj Memić: Ranije uhapšeni Mutap i Ožegović

“Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH intenzivno radi, a koji se odnosi na krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza, sve u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića u februaru 2016. godine. Dvije osobe, čiji se prostori pretresaju, su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH”, ranije danas su saopštili iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, u Sarajevu su danas uhapšene dvije osobe u slučaju Dženan Memić. Radi se o Alisi Mutap, koja je bivša djevojka Dženana Memića i Muamer Ožegović, recepcioner hotela Crystal na Ilidži.

Podsjećamo, u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, vrše pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banja Luke, radi prikupljanja dokaza.

Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH intenzivno radi, a koji se odnosi na krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza, sve u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...