NJEMAČKA MINISTRICA ODBRANE IZDALA NAREDBU: Trenutno povlačenje vojnika iz ove zemlje...

Njemački vojnici se već danas vraćaju u domovinu.

  • Svijet

  • 17. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 0

Njemačka ministrica odbrane Anegrette Kramp-Karrenbauer zapovjedila je trenutno povlačenje cijelog voda od 30 vojnika iz Litvanije nakon optužbi za rasizam i antisemitizam.

Sedmičnik "Spiegel" izvijestio je u ponedjeljak da je nekoliko članova Bundeswehra, stacioniranih u Litvaniji, u aprilu na hotelskoj zabavi pjevalo rasističke i antisemitske pjesme.

Jedan od njih pokušao je seksualno iskoristiti drugog vojnika dok je spavao, o čemu postoji i video, navodi isti list.

Kramp-Karrenbauer rekla je da je takvo ponašanje nekih vojnika u Litvaniji “šamar svima koji svakodnevnon služe zemlji u Bundeswehru”.

Vojnici se u četvrtak vraćaju u Njemačku, gdje je prošle sedmice pokrenuta istraga o ponašanju vojnika u Litvaniji.

Njemački vojnici u Litvaniji su bili u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...