GRLIĆ RADMAN NALJUTIO VULINA: "Kako je moguće tražiti priznanje Kosova i protiviti se promjeni granica na Balkanu"

On je dodao kako se nada da Grlić Radman "neće opet kukati da je napadnut kada mu se odgovori".

  • Mini market

  • 17. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 5

Reagujući na izjavu ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana, koji je pozvao pet članica EU koje nisu priznale Kosovo, da to učine, navodeći da se protivi promjeni granica na Balkanu, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin upitao je šefa hrvatske diplomatije kako Balkan postaje stabilan ako se Srbija raskomada.

“Kako je moguće u istoj rečenici tražiti priznanje Kosova i protiviti se promjeni granica na Balkanu, može da odgovori samo medicina, ali nema te nauke koja može da odgovori zašto bi Kosovo moglo da postane država, a Republika Srpska mora da ostane entitet“, naveo je Vulin, saopštilo je Ministarstvo policije.

On je dodao kako se nada da Grlić Radman „neće opet kukati da je napadnut kada mu se odgovori".

Šef hrvatske diplomatije rekao je da Hrvatska podstiče pet članica EU koje nisu priznale Kosovo, da to učine, prenijela je Hina.

"Hrvatska podstiče ostalih pet članica EU da priznaju Kosovo, jer bi to doprinijelo stabilizaciji regiona i samog Kosova“, rekao je Grlić Radman novinarima u Bratislavi, gdje je učestvovao na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC, na kojoj je tema bila i situacija na Zapadnom Balkanu, piše N1.

On je rekao da su za stabilnost regiona ključne tri stvari: poštovanje teritorijalne cjelovitosti država, ustavna jednakopravnost Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH i uspostavljanje međusobnog poverenja nakon ratova 1990-tih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...