PA, BUJRUM: Tri turske kompanije započinju poslovanje u BiH, pokreću proizvodnju...

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić primio je u posjetu predstavnike turskih kompanija Kromel, Isra Food i Isra Mašina.

  • Ekonomija

  • 20. Jun. 2021  20. Jun. 2021

  • 2

Ove kompanije su već započele poslovne aktivnosti u BiH odnosno završile su registraciju poslovanja u našoj zemlji, te kupile nekretnine u industrijskim zonama u kojima planiraju da pokrenu proizvodnju u oblasti metaloprerade i prehrane.

Na sastanku je predsjednik prisutnima predstavio aktivnosti Komore, te ukazao na potencijale privrede Bosne i Hercegovine.

Također, Vanjskotrgovinska Komora će staviti navedenim ulagačima na raspolaganje punu podršku u daljnjem razvoju njihovih aktivnosti na tržištu Bosne i Hercegovine, posebno u segmentu proizvodnje, objavljeno je iz ove institucije.

Predstavnici kompanija su se zahvalili predsjedniku na prijemu, u nadi da će buduće aktivnosti i projekti rezultirati unapređenjem ekonomske suradnje između dvije zemlje.

(Biznisinfo.ba)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...