OŠTRA PORUKA BEOGRADU: "Očekujem dalje zaoštravanje odnosa, nadam se da Srbiji nije potreban još jedan poraz kako bi stvari na Balkanu bile bolje. Srbija politikom 'srpskog sveta' srlja u…"

U "Mostu" Radija Slobodna Evropa (RSE) razgovaralo se o tome koji su uzroci stalnih tenzija u odnosima između Srbije i Crne Gore. Sagovornici su bili Čedomir Čupić, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, i Miodrag Vlahović, bivši ministar inostranih poslova Crne Gore.

  • Regija

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 0

Na pitanje očekuje li da će se i dalje zaoštravati odnosi između Srbije i Crne Gore, Miodrag Vlahović kaže:

- Očekujem dalje zaoštravanje odnosa. Žao mi je što to moram da kažem, ali trendovi u Srbiji su sasvim suprotnog smjera. Mislim da su pred nama dani i mjeseci konfrontacija, pri čemu niko ne može da proziva građane Crne Gore koji su spremni da se tome odupru, da su dio problema. Mi smo dio rješenja. Nisam veliki optimista u pogledu toga što će se i kako dešavati u Srbiji. Ponoviću ono što sam nedavno rekao u intervjuu za beogradski "Novi magazine", nadam se da Srbiji nije potreban još jedan poraz kako bi stvari na Balkanu bile bolje.

Meni je žao što to kažem, ali mislim da Srbija - s koncepcijom takozvanog srpskog sveta, što je, naravno, samo novo ime za koncept “velike Srbije”, s nacionalističkom i destruktivnom politikom prema ogromnoj većini sopstvenih susjeda - srlja u poraz koji će na kraju najviše da košta građane Srbije. Da li će i u kojoj mjeri žrtve tog poraza biti srpski susjedi, uključujući i Crnu Goru, za koju Srbija kaže da joj je najbliži susjed, a ponaša se kao da joj je najdalji - vidjećemo. Ali, Crna Gora ima i kapacitete, i znanje, i mogućnosti da se od toga odbrani - naveo je Vlahović.

Integralni razgovor novog "Mostar" RSE možete pročitati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...