TEGELTIJA SE NALJUTIO: "Јedna u nizu nepotrebnih inicijativa Turkovićeve"

On je istaknuo da to ministarstvo ima mnogo važnih tema za građane BiH.

  • Politika

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 4

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je danas da je inicijativa ministrice vanjskih poslova Bisere Turković o izložbi u sjedištu UN-a u New Yorku posvećenoj genocidu u Srebrenici, jedna u nizu nepotrebnih inicijativa iza koje ne stoje institucije BiH nego samo jedan ministar i dio ministarstva.

Tegeltija je rekao da bi domaćin kojem je ta inicijativa upućena, morao da ima u vidu da to nije inicijativa jedne institucije nego pojedinca.

"Tu izložbu ne mogu da pripreme institucije nego pojedinci. Lično mislim da to ne zavisi od Ministarstva inostranih poslova nego od domaćina, koji treba da to organizuje, i da će domaćin imati u vidu s kime razgovara i da iza te inicijative ne stoje institucije BiH", izjavio je Tegeltija novinarima u Kostajnici.

Prema njegovim riječima, ovo je "jedna u nizu nepotrebnih inicijativa Ministarstva inostranih poslova".

On je istaknuo da to ministarstvo ima mnogo važnih tema za građane BiH, kojima se, nažalost, ne bavi ili se ne bavi u dovoljnoj mjeri.

"Već se bavi pričom o prošlošću, o nekim svojim ličnim stavovima i pitanjima, umjesto da se bavimo pitanjima od važnosti za građane BiH, počeviši od vakcina, što bi bilo mnogo važnije da smo upotrebili tu energiju, politički uticaj, svoje putovanje, a ne da otvaramo one teme o kojima ne postoji ni minimum saglasnosti u BiH, pa ni u regionu", istaknuo je Tegeltija, piše “Glas Srpske”.

Ma, nemoj!

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...