MINISTRICA TURKOVIĆ U BEČU S KURZOM: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

"Kancelaru sam rekla da smo zahvalni što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije nastavlja. Bit ćemo u kontinuiranim kontaktima u vezi s realizacijom ove odluke”, kazala je Turković.

  • Vijesti

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 6

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković sastala se danas u Beču s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom i ministrom Alexanderom Schallenbergom. Razgovarali su o najavljenoj isporuci milion vakcina za Zapadni Balkan.

“Potvrđeno mi je da je Zastava Austrije već pokrenula aktivnosti, a detalje očekujemo uskoro. Uloga Zastave Austrije u isporuci vakcina, posebno 'Pfizer/BioNtecha', za BiH je bila krucijalna. Kancelaru sam rekla da smo zahvalni što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije nastavlja. Bit ćemo u kontinuiranim kontaktima u vezi s realizacijom ove odluke”, kazala je Turković.

Dodala je kako Austrija pruža nedvosmislenu podršku napretku BiH ka EU.

“To je od vitalnog značaja kako bi se vratio fokus na integraciju regije u EU i na reforme”, zaključila je Turković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...