KOSOVO TRAŽI DIO CRNOGORSKE OBALE: Tužba se odnosi na...

Kosovo od kotorskog suda traže donošenje privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja zemlje na pjeni od mora do okončanja sudskog spora.

  • Regija

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 1

Opština Budva je preko svog pravnog zastupnika Nikole Plamenca osporila tužbu Kosova i zatražila njeno odbacivanje kao neuredne, a kojom se traži povrat 4.500 kvadrata zemlje na šetalištu u Rafailovićima, gdje se nekada nalazilo dječije odmaralište.

Tužba Kosova odnosi se na opštinu Budva, Crnu Goru i kompaniju "Sunraf Beach Properties", a u njoj se tvrdi da su odmaralište "Ganimete Terbeshi" kupili prije šest decenija.

Tužba za utvrđivanje prava svojine, u koju su podgoričke "Vijesti" imale uvid, podnesena je kotorskom Osnovnom sudu.

Kosovo od kotorskog suda traže donošenje privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja zemlje na pjeni od mora do okončanja sudskog spora, piše podgorički dnevnik.

Priština tvrdi da je vlasnik spomenute imovine, a kao dokaz je priložen kupoprodajni ugovor zaključen 22. marta 1961. u Sreskom sudu u Kotoru, kada je parcelu od 4.555 kvadrata kupio Savjet za socijalnu politička i socijalna pitanja nekadašnje Socijalističke automne pokrajine Kosovo.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...