"OTVORILI SMO VRATA NOVE ERE": Erdogan ushićeno govorio o sastanku s Bidenom

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je Turska odlučna da dobru klimu koja je postignuta s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, pretvori u korist za obje zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 21. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 0

"Jačajući dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama na svim nivoima, odlučni smo u namjeri da predivnu klimu koju smo uspostavili s Bidenom pretvorimo u maksimalnu korist za naše države", kazao je Erdogan na konferenciji za medije nakon sastanka turskog kabineta u Ankari.

"Jedini zahtjev Turske je poštivanje njenih suverenih prava na svim političkim i ekonomskim poljima te podrška njenoj borbi protiv terorističkih organizacija", dodao je Erdogan, napominjući da je uvjeren da su otvorena vrata nove ere sa SAD-om:

"Vjerujemo da smo otvorili vrata nove ere sa SAD-om na pozitivnoj i konstruktivnoj osnovi".

Istakao je da njegova zemlja nastavlja sa ekonomskim napretkom kao i prethodnih godina te da je broj zaposlenih u industrijskom sektoru u Turskoj dosegao najviši nivo u historiji države.

Također je posebno pohvalio i kampanju vakcinacije protiv COVID-19 u Turskoj koja protiče vrlo efikasno od samog početka imunizacije.

"U posljednjih sedam dana smo država koja je dala najviše vakcina protiv COVID-19 u svijetu u odnosu na broj stanovnika", istakao je Erdogan.

Dotakao se i pitanja ukidanja epidemioloških mjera u narednom periodu nakon pada broja zaraženih koronavirusom u Turskoj.

"Od 1. jula u potpunosti ukidamo policijski sat kao i ograničenje za muziku. Također, od 1. jula u javnim institucijama i organizacijama primjenjuje se normalno radno vrijeme", rekao je Erdogan.

Naglasio je, također, da je "od životnog značaja da se svi kada dođu na red vakcinišu protiv COVID-19".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...