PROCURILO IZ NJEMAČKE: Volkswagen je dva puta pokušao preuzeti italijanskog velikana, a danas…

Div iz Wolfsburga imao je jasan plan.

  • Auto

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 0

Njemački automobilski gigant Volkswagen još 2016. godine, formalno, i predsjednik kompanije Ferdinand Piëch pokušao je kupiti Alfa Romeo od FiatChryslera uz ideju da će italijanska marka dobiti Porscheove motore i povećati godišnju prodaju na 400.000 primjeraka, što je bilo četiri puta više nego što sada isporučuje kupcima na godišnjoj bazi. FiatChrysler se oglušio.

No, javlja magazin "Autocar", to nije pokolebalo Volkswagen pa je direktor Herber Diess opet pristupio FiatChrysleru s istom idejom, ali su ga odbili.

Diess je osjećao da mu je dužnost ispuniti Piëchovu želju, ali Afla Romeo nije bila na prodaju. 

Alfa Romeo sad je dio velikog koncerna Fiata, Peugeota, Jeepa… i dobila je deset godina da se razvije i uđe u sferu profita.

A, Volkswagen je priča za sebe…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...