DODIKOV BIVŠI SAVJETNIK NAPREDUJE: Sin ministra Vojina Mitrovića kupuje "Lutriju RS-a"

Pored mlađeg Mitrovića, udio u „Lutriji“ ima i firma „Oktan promet“ Bijeljina, koja je u vlasništvu njegove porodice.

  • Ekonomija

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

Akcijama „Lutrije Republike Srpske“ nije trgovano više od osam mjeseci, ali je Stefan Mitrović, sin ministra komunikacija i transporta BiH Vojina Mitrovića, kupio nedavno manju količinu akcija i povećao udio koji ima u tom preduzeću.

Posljednji datum trgovanja akcijama „Lutrije RS“ bio je 15. juni, a cijena po akciji bila je 0,825 KM. Prije toga, akcije tog preduzeća niko nije kupovao od kraja oktobra prošle godine.

Prema podacima Banjalučke berze, akcije je prošle sedmice kupio mlađi Mitrović, koji je time povećao udio koji ima u „Lutriji RS“ na 0,051494 odsto.

Pored mlađeg Mitrovića, udio u „Lutriji“ ima i firma „Oktan promet“ Bijeljina, koja je u vlasništvu njegove porodice.

Mitrovići su na taj način postali četvrti najveći akcionari, odmah nakon države i „Union games EOOD-a“.

Stefan Mitrović je, nakon što je bio savjetnik Milorada Dodika, postao direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske. Zet je bivšeg ministra zdravlja i socijalne zaštite Ranka Škrbića.

alt

„Lutrija Republike Srpske“ završila je prošlu godinu u gubitku od 451.429 KM, što je drastično lošije poslovanje nego godinu ranije, kada su imali plus od oko 38.500 KM.

Portal "Capital" objavio je ranije da „Lutrija“ i ovu poslovnu godinu planira da završi bez značajnih rezultata i predviđa skromnu dobit na nivou prosječne trafike od tek 55.000 maraka, a za sve krive siromaštvo građana, koji „sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike“.

(Capital)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...