DODIK U DELIRIJU NAKON VOJNE VJEŽBE: "Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno. Mi uživamo u tome"

"Ne zanima nas da ikome prijetimo, ne interesiraju nas sukobi, ratovi", govori Vučić.

  • Regija

  • 27. Jun. 2021  28. Jun. 2021

  • 9

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju nakon završetka vojne vježbe "Munjeviti udar 2021" na Pešteru kako će Srbija nastaviti ulagati u svoju vojsku, a vježbi je nazočio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Ne zanima nas da ikome prijetimo, ne interesiraju nas sukobi, ratovi, ali nas interesira da uvijek možemo biti u stanju da svoju zemlju i narod obranimo", kazao je Vučić.

Dodao je kako će Srbija nastaviti ulaganje u svoju vojsku.

"Vidjeli ste najnovije tenkove, naše nove mašine, 11 PASARS-a, pancire. Moramo još da radimo i pojačavamo bespilotne letjelice, naručili smo nove i naručivat ćemo više, a snaga naše vojske bit će drastično uvećana i izmijenjena u narednih devet mjeseci, to pokazuje snagu države", napomenuo je srbijanski predsjednik, javlja RTS.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je kako se Srbija može obraniti od bilo koga i bilo kakvih zamisli za narušavanje njenog integriteta.

"Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno. Mi uživamo u tome. To izaziva druge da je ponize, ali napori koje smo vidjeli su destimulativni za sve one koji misle da je Srbija lak zalogaj", istaknuo je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...