SELEKTOR "ORLOVA" U PROBLEMIMA: Nakon Jokića, još tri otkaza u reprezentaciji Srbije pred kvalifikacije za Olimpijske igre...

Košarkašku reprezentaciju Srbije krajem mjeseca očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

  • Sport

  • 28. Jun. 2021  28. Jun. 2021

  • 0

Pobjednik te grupe križa se s grupom u kojoj su Italija, Senegal i Portoriko, nakon čega će u finalu igrati pobjednici grupa koji će se plasirati na Igre u Tokio.

Nakon što je Nikola Jokić odbio da igra za Srbiju u kvalifikacijama, kao i na samim igrama ako se plasiraju, selektoru Kokoškovu "ne" su rekli i Branko Lazić, Nikola Milutinov i Vanja Marinković.

Lazić je napustio kamp reprezentacije zbog zdravstvenih razloga, dok je Milutinov nedovoljno spreman nakon povrede koju je imao krajem sezone.

Selektor košarkaša Srbije istaknuo je da u kvalifikacijama za Olimpijske igre neće moći da računa na Branka Lazića i Nikolu Milutinova, dok je Vanja Marinković precrtan sa spiska. Čeka se još jedno ime koje će otpasti sa spiska.

"Nikola Milutinov nije u balonu, on radi u svom programu, uz reprezentaciju je, ali nije u balonu. Nažalost, imam lošu vijest za javnost – Branko Lazić je danas, prije nekoliko sati se to desilo, morao da odustane. Zbog zdravstvenog stanja ne može da nastavi rad s nama. Znamo sve o Laziću kao igraču i čovjeku", poručio je Kokoškov.

Kvalifikacioni turnir starta 29. juna, a selektor Kokoškov imat će na raspolaganju sljedeći roster:

Kapiten Miloš Teodosić, Filip Petrušev, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Dragan Milosavljević, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dejan Davidovac, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Danilo Anđušić, Dalibor Ilić i Boban Marjanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...