KONAČNO SE OGLASIO SE I IVAN PERIŠIĆ: "Dobro se osjećam, tko zna, možda i zaigram..."

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je ukupno 104 utakmice i postigao 30 golova. Protiv Češke je postao prvi nogometaš koji je zabio barem gol na četiri velika takmičenja za "Vatrene". Bio je strijelac na SP-u 2014. godine, na Euru 2016., SP-u 2018 i sada na ovom Euru.

  • Sport

  • 28. Jun. 2021  28. Jun. 2021

  • 0

Ivan Perišić je pozitivan na koronavirus i neće pomoći saigračima u duelu protiv Španije.

Selektoru Zlatku Daliću Perišić je bio nezamjenjiv na krilnoj poziciji. Umjesto zvijezde Intera trebao bi šansu na krilu dobiti Ante Rebić, Mislav Oršić ili Josip Brekalo.

Perišić je dao dva gola u grupnoj fazi. Bio je strijelac u remiju protiv Češke (1:1), ali i u pobjedi nad Škotskom (3:1). U tom je meču upisao i asistenciju.

Sada se prvi put i oglasio.

"Kao što svi već znate, pozitivan sam na koronavirus. Hvala svima na porukama podrške. Osjećam se dobro, ali jako sam tužan, jer sutra neću moći pomoći Hrvatskoj. Na krilima podrške nevjerojatnih navijača, siguran sam da će momci odigrati sjajnu utakmicu. I tko zna, možda zaigram još na ovome Euru", napisao je Perišić na Instagramu.

Perišić sada ide u izolaciju deset dana, a selektor Hrvatske Zlatko Dalić kazao je da će saigrači igrati i za njega te mu je poželio brz povratak na teren.

Za reprezentaciju Hrvatske ukupno je odigrao 104 utakmice i postigao 30 golova. Protiv Češke je postao prvi nogometaš koji je zabio barem gol na četiri velika takmičenja za "Vatrene". Bio je strijelac na SP-u 2014. godine, na Euru 2016., SP-u 2018 i sada na ovom Euru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...