OŠTRA REAKCIJA BIVŠE AMBASADORICE KOSOVA; VLORA CITAKU PORUČILA RICHARDU GRENELLU: "Ova bitka je postala osnovni mit koji nastavlja da hrani srpski nacionalizam…"

Bivša ambasadorica Kosova u Washingtonu Vlora Citaku reagirala je na čestitku koju je srpskom narodu povodom Vidovdana uputio bivši specijalni izaslanik SAD-a za dijalog Beograda i Prištine Richard Grenell.

  • Regija

  • 29. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 0

Citaku je kao odgovor na Grenellovu objavu napisala na Twitteru da "Kosovska bitka teško da je bila srpska bitka", već da se u njoj, kako Citaku tvrdi, "balkanska vojska borila protiv Osmanlija".

- Bila je to balkanska vojska koja se borila protiv osmanskog osvajanja. Ova bitka je postala osnovni mit koji nastavlja da hrani srpski nacionalizam od 19. stoljeća, držeći sve nas kao taoce - napisala je Citaku na Twitteru.

Podsjetimo, Grenell je jučer čestitao srpskom narodu Vidovdan.

- Danas odajemo počast herojima. Na današnji dan 1389. godine započela je bitka protiv Osmanlija na Kosovu - napisao je Grenell na Twitteru.

Dodao je da je Vidovdan "spomen-dan na svetog kneza Lazara i srpske svete mučenike".

No, tu nije bio kraj. Grenell je odgovorio političarki s Kosova, a nakon toga i ona njemu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...