ZUCKERBERG IMA RAZLOGA ZA SLAVLJE: Tržišna vrijednost Facebooka premašila...

Facebook je peta američka kompanija koja je premašila tu vrijednost - prvi je tu cifru dosegao Apple, a nakon njih i Amazon, Microsoft, Alphabet te sada i Facebook.

  • HiTec

  • 29. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 0

Prvi put od izlaska na berzu, vrijednost Facebooka premašila je cifru od bilion dolara, a s porastom vrijednosti kompanije, poraslo je i bogatstvo njenog osnivača pa je tako Mark Zuckerberg sada "težak" više od 120 milijardi dolara. Facebook je peta američka kompanija koja je premašila tu vrijednost - prvi je tu cifru dosegao Apple, a nakon njih i Amazon, Microsoft, Alphabet te sada i Facebook.

Najveći razlog jučerašnjeg skoka cijene dionica većeg od četiri posto jest odbacivanje antitrustovske tužbe koje su protiv njih podnijeli američka Federalna trgovinska komisija i koalicija državnih advokata. Cijena jedne dionice Facebooka sada je veća od 355 dolara, a za očekivati je da će rasti i dalje.

Facebook najviše novca zarađuje prodajom oglasa koji se prikazuju korisnicima njihove društvene mreže i Instagrama, a veliki novac ulažu i u buduće tehnologije, poput virtuelne i proširene stvarnosti koje bi, vjeruje Zuckerberg, u budućnosti mogli biti sljedeća računarska platforma koja će zamijeniti pametne telefone, javlja CNBC.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...