DRAGAN MEKTIĆ PORUČIO VUČIĆU: "Možete mu napraviti i podići najveći spomenik u Beogradu, ali MILORAD DODIK MORA PRED SUD da položi račune"

Orden Srbije je ustanovljen 26. oktobra 2009., a prvi put uveden i dodijeljen 2010. godine. Dodjeljuje se predsjednicima država i vlada za naročite zasluge koje učine za Srbiju i njen narod.

  • Mini market

  • 29. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 5

Bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić bio je aktivan na društvenim mrežama. Nakon što je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Orden, najviše državno priznanje Srbije, on se oglasio na Twitteru porukom.

“Možete mu napraviti i podići najveći spomenik u Beogradu, ali on će morati pred Sud naroda i položiti sve račune za krađu i pljačku sopstvenih građana”, poručio je Mektić.

Podsjećamo, Orden Srbije ustanovljen je 26. oktobra 2009., a prvi put uveden i dodijeljen 2010. godine. Dodjeljuje se predsjednicima država i vlada za naročite zasluge koje učine za Srbiju i njen narod.

Do sada su ovo priznanje primili predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Narodne Republike Kine Xi Jinping, nekadašnji predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbayev i patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

Orden Republike Srbije rad je autora Mitra Petkovića i sastoji se od ogrlice Nursultan Nazarbayev, ordenskog znaka i zvijezde. 

Dodik je odlikovanje dobio, kako su kazali na ceremoniji, zbog izuzetnih zasluga u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine, naročito Republike Srpske kao entiteta BiH.

Međutim, svima je jasno da je Dodik veliko odlikovaje Srbije dobio isključivo zbog politike koju provodi u RS-u i mržnje prema državi Bosni i Hercegovini.

(E. K.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...