DOBRU VIJEST POTVRDILA VLADA FBiH: Zaključen ugovor o nabavci 500.000 vakcina "Sinopharm"

Kako je ranije saopćeno, Sjedinjene Američke Države donirat će Bosni i Hercegovini ukupno 500.000 "Pfizerovih" vakcina. Od tog broja, 300.000 vakcina će biti raspoređeno Federaciji BiH, a 200.000 RS-u.

  • Vijesti

  • 01. Jul. 2021  01. Jul. 2021

  • 2

Na današnjoj pres-konferenciji Vlade Federacije Bosne i Hercegovine v. d. direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić obavijestio je javnost kako je zaključen ugovor o nabavci 500.000 vakcina "Sinopharm" za ovaj bh. entitet.

Kako naglašava direktor, realizovane su sve administrativne procedure i uskoro se očekuje početak realizacije samog ugovora.

"Kineska strana obavijestila nas je da su završene sve administrativne procedure u zaključivanju ugovora sa 'Sinopharmom' i vjerujem da ćemo brzo početi realizaciju samog ugovora. Ovo je prva direktna nabavka koju je realizovala Vlada FBiH", rekao je Skočibušić.

Istaknuo je kako je ova saradnja plod velikih pregovora.

"Ovo je plod velikih razgovora i dugih pregovora i nadamo se da će biti još takvih. Trenutno imamo i drugi ugovor koji je blizu zaključivanja s domaćom veledrogerijom i o tome ćemo obavijestiti javnost kada bude pri kraju", ističe Skočibušić.

Osvrnuo se i na realizaciju američke donacije "Pfizerovih" vakcina, koje će u narednom periodu stići u FBiH, i to iz SAD-a.

Kako je ranije saopćeno, Sjedinjene Američke Države donirat će Bosni i Hercegovini ukupno 500.000 "Pfizerovih" vakcina. Od tog broja, 300.000 vakcina će biti raspoređeno Federaciji BiH, a 200.000 RS-u.

"U FBiH će doći 300.000 vakcina 'Pfizer' iz SAD-a. Što se tiče hladnog lanca, Zavod za javno zdravstvo FBiH ima kapacitete za smještaj vakcina i o tome smo već obavijestili i američku stranu koja učestvuje u donaciji", zaključuje Skočibušić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...