TURISTIMA PRISJEO ODMOR U HRVATSKOJ: Gorjela kuća u Podstrani kod Splita, ljudi ostali ZAROBLJENI NA BALKONU

O događaju je danas izvijestila i PU splitsko-dalmatinska, a u popodnevnim satima su se oglasili i iz JVP Podstrana s novim detaljima o požaru. Kazali su da je gorjela kuća za odmor.

  • Hronika

  • 01. Jul. 2021  02. Jul. 2021

  • 0

Portal Dalmacija danas jučer je objavio da je u Podstrani izbio požar na kući u blizini groblja. 

Kako nam kazao Neno Tomasović, zapovjednik JVP-a Podstrana, požar je ugašen te je nastala značajna materijalna šteta.

"Požar je gasilo 10 podstranskih vatrogasca (JVP) uz pomoć 3 vozila, po tri vatrogasca i jedno vozilo iz JVP-a Split i DVD-a Žrnovnica, te dva vatrogasca s dva vozila iz DVD-a Podstrana", kazao je Tomasović jučer za Dalmacija Danas.

O događaju je danas izvijestila i PU splitsko-dalmatinska, a u popodnevnim satima su se oglasili i iz JVP-a Podstrana s novim detaljima o požaru. Kazali su da je gorjela kuća za odmor.

"Požar je krenuo od saune u podrumu kuće i paralelno sa gašenjem evakuirani su turisti koji su ostali zarobljeni na balkonu kuće", objavili su.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...