DEŽURNI PIROMAN MIODRAG LINTA: "Milanovićeve izjave dokaz antisrpske politike zvaničnog Zagreba"

Pored toga, istakao je on, Milanović i hrvatski političari neće odlučivati o spoljnopolitičkoj orijentaciji Srbije.

  • Regija

  • 03. Jul. 2021  

  • 0

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra vrhunskim licemjerjem da hrvatski predsjednik Zoran Milanović traži od Srbije da ispuni uslove koje Hrvatska nije ispunila prilikom prijema u članstvo EU.

Linta je u saopštenju naveo da su izjave Milanovića da “Srbija treba da ispuni uslove za ulazak u EU i odluči da li je za EU ili Moskvu” jedan u nizu dokaza antisrpske politike zvaničnog Zagreba.

"Bilo je očekivano da će hrvatski zvaničnici imati neprijateljski stav prema prijedlogu mađarskog premijera Viktora Orbana da Srbija bude primljena u EU", naveo je Linta, javlja Srna.

Pored toga, istakao je on, Milanović i hrvatski političari neće odlučivati o spoljnopolitičkoj orijentaciji Srbije.

Linta je naglasio da Hrvatska dugi niz godina ne poštuje načelo vladavine zakona, jer konstatno krši vlastiti Ustav, te napomenuo da Srbi u toj zemlji ne mogu da povrate oduzeta imovinska, stečena i brojna druga oteta prava, da se zaposle u javnom sektoru, a krši se pravo na službenu upotrebu srpskog jezika i ćirilice.

Linta je istakao da Hrvatska nije učinila gotovo ništa na procesuiranju brojnih ratnih zločina nad Srbima, te da hrvatsko pravosuđe nije nezavisno i nepristrasno već mu je cilj da opravda apsudrnu laž da su Srbi bili agresori i zločinci a Hrvati žrtve i oslobodioci.

"Zbog toga se u Hrvatskoj mnogi ratni zločinci slave kao heroji umjesto da su osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora zbog masovnih mučenja i likvidacija srpskih civila i ratnih zarobljenika", rekao je Linta i dodao da se s druge strane u većini slučajeva donose presude protiv Srba na osnovu laži.

Linta je naglasio da Hrvatska ne čini gotovo ništa na rješavanju pitanja nestalih lica jer je većina nestalih srpske nacionalnosti, kao i da tamo postoje desetine poznatih grobnih mjesta u kojima se nalaze posmrtni ostaci Srba koje vlast odbija da ekshumira.

On je podsjetio da se u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu nalazi više od 900 posmrtnih ostataka, od kojih su većina Srbi, ali da nema političke volje da budu identifikovani i predati porodicama.

Također, dodao je, hrvatska vlast ne tretira jednako civilne žrtve rata već su srpske civilne žrtve rata zanemarene i diskriminisane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...