FRANO LASIĆ OTVORENO O BEBI I 30 GODINA MLAĐOJ SUPRUZI: "Sin me podmladio, a žena mi je predivna"

Zadnjih osam godina Lasić provodi sa srbijanskom umjetnicom Milenom Matić (36). Par je prošle godine dobio sina Nikolasa. Lasiću je ovo četvrti brak i četvrto dijete, a Mileni prvi i prvo dijete.

  • Estrada

  • 03. Jul. 2021  03. Jul. 2021

  • 1

Lasić i srpska umjetnica Milena dobili su sina krajem novembra prošle godine, a nazvali su ga Nikolas. Vjenčali su se prije pet godina, a u vezi su prije toga bili tri godine

Poznati hrvatski glumac i muzičar Frano Lasić (67) igra ulogu odvjetnika Andrewa Lairda u srpskoj verziji američke sapunice 'Dinastija' koja će se na jesen prikazivati na PINK televiziji.

Zadnjih osam godina Lasić provodi sa srbijanskom umjetnicom Milenom Matić (36). Par je prošle godine dobio sina Nikolasa. Lasiću je ovo četvrti brak i četvrto dijete, a Mileni prvi i prvo dijete.

"Kada dobijete ulogu vidite da li vam odgovara ili ne odgovara. Ja cijenim svaki posao, bez obzira na to kakva je uloga. Pogotovo u današnje vrijeme gdje je poslova sve manje, iako smo u situaciji da se puno snimalo ovdje. Naravno da sam bio zadovoljan. Svaka uloga koju radite je izazov za sebe. S druge strane, saznanje da se radi o remakeu jedne 'Dinastije' koja je bila svjetski poznata serija sa milionima gledalaca je već izazov i odgovornost. Situacija i tema koja se obrađuje u originalnoj 'Dinastiji' 80-tih godina apsolutno se može prebaciti u današnje vrijeme. Svega ima, politike, korupcije, ubistava, ljubavnih zapleta, prevara. Iste stvari koje su se događale tada, događaju se i sada ", rekao je Frano Lasić za Kurir.

Frano će igrati ulogu Andrewa Lairda koji je desna ruka svog šefa Blakea Carringtona.

"Gluma je gluma. Ona vam daje mogućnost da možete skakati sa jednog lika u drugi bez straha od katastrofalnog udarca u zemlju i pada. Pritom, ovo nije takva uloga da je bog zna koliko zahtjevna. On je jedan linearan tip. Međutim, on ima moralnu vertikalu u kojoj poštuje svog poslodavca, Blakea Carringtona. Nikada mu ništa neće napraviti iza leđa. On ga je vadio iz puno problematičnih situacija koje su ga snašle u životu. Na kraju krajeva jedan u drugog imaju povjerenja, uzajamno poštovanje.

- U jednom trenutku je nastao zastoj, nije se radilo toliko. Sada je na neki način hiperprodukcija. Pre dvije godine sam snimio film 'Elegija lovora', sa redateljem Dušanom Kasalicom, gdje igram glavnu ulogu. Taj film se još nije pojavio. Jednostavno se ne isplati dati film koji je završen, koji je dobar, za desetoro ljudi, već se čeka situacija da će se pojaviti na nekom festivalu. Radio sam male uloge, ali sam radio.

Lasić tvrdi da se od glume može preživjeti.

"Možete da se preživi. Cijeli život je takav. Ja sam 40 godina u tom poslu kao slobodnjak što nije baš lagano. Kao slobodnjak imate i nemate. Imate posao, nemate posao. Sada to fantastično morate ekonomizirati da možete dočekati drugi posao. Da možete živjeti. Osim toga to više nisu honorari, stranih produkcija. Ali kada se radi, pogotovo sapunice, što je u kontinuitetu, onda se može pristojno živjeti. Ali, što znači pristojno živjeti? Možete recimo pristojno živjeti u Srbiji, ali ne i u Hrvatskoj, jer su cijene namirnica skuplje tamo nego ovdje. Uvijek je divno kada čovjek ima posao, kada može nešto da radi, a onda se prebacuje iz jednog džepa u drugi, pa se nekako snalazite. U svakom slučaju nije 'karingtonski' kao ovdje.

Frano priznaje da pokušava balansirati poslovni i privatni život najbolje što može.

"Kada se radi onda idete da radite. Ovdje nemam glavnu ulogu pa se može sve uspjeti. Nije problem. Problem bi bio da imam glavnu ulogu. To bi značilo da sam svaki dan na snimanju od ujutru do navečer. Ovako kada je srednja uloga, pa nije svaki dan snimanje, može se", priznaje Lasić.

Osim glume najveća sreća i bogatstvo mu je jednogodišnji sin Nikolas.

"Ja sam presretan zbog toga. Imam predivnu suprugu Milenu koju obožavam, volim, koja je predivna osoba i to je jednostavno nekako bio logičan slijed naše veze. Mi smo osam godina u vezi i tako smo htjeli. Kao da sam ponovo rođen. Sretan sam i daje mi snagu. Strašno me veseli situacija sa malom bebom koju gledaš kako raste svaki dan, kako vam se smije, to je predivno", rekao je Lasić i dodao da ga je sin pomladio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...