"I DANAS JE PRIMJER VIZIJE": Komšić pisao Bidenu povodom 4. jula

Sjedinjenje Američke države danas, 4. jula, obilježavaju Dan nezavisnosti kao podsjećanje na donošenje Američke deklaracije o neovisnosti 4. jula 1776. godine. Tim povodom je član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio čestitku predsjedniku SAD Josephu Bidenu.

  • Vijesti

  • 04. Jul. 2021  04. Jul. 2021

  • 0

Komšićevu čestitku prenosimo u cjelosti: 

Čast mi je i zadovoljstvo uputiti vam najiskrenije čestitke iz Bosne i Hercegovine povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država.

Vaša Deklaracija o nezavisnosti, čije usvajanje obilježavate na ovaj dan, i danas je primjer vizije, i borbe za tu ideju, slobodnog društva u kojem žive građani jednakih prava.

Želim vam se na ovaj veliki praznik posebno zahvaliti i za svu pomoć koju ste pružili Bosni i Hercegovini, kao i ustrajnost da dio te ideje o građanskom, pravdenom društvu u kakvo vi vjerujute, donesete i u našu zemlju. Više puta ste se pokazali kao naši iskreni prijatelji, i nadam se još snažnijoj suradnji naše dvije zemlje.

Još jednom vam čestitam, i šaljem uime građana Bosne i Hercegovine želje da će Sjedinjene Američke Države hrabro nastaviti na svom putu slobode i prospriteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...