RASTE ZABRINUTOST ZBOG BIDENOVOG MENTALNOG ZDRAVLJA: Tražili da se podvrgne kognitivnom testu (VIDEO)

Trump je test uradio pod Jacksonovim nadzorom 2018. godine, a zatim je postigao savršen rezultat 30 od 30

  • Svijet

  • 06. Jul. 2021  

  • 0

Zabrinutost zbog mentalnog zdravlja Joe Bidena nedavno je pokrenulo nekoliko predstavnika republikanaca, koji su tražili od njega da slijedi primjer bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i uradi kognitivni test kako bi dokazao da je sposoban za predsjednika, piše Meaww.

Joe Biden izgleda iznenađen kada je novinar u prodavnici na farmi King Orchards u Central Lakeu u državi Michigan pitao američkog predsjednika o navodima da je Rusija imala ulogu u posljednjem hakerskom napadu.

"Sa najnovijim hakovanjem Rusa, da li biste rekli da to znači ...", započeo je novinar svoje pitanje, ali ga je Biden prekinuo, rekavši da administracija nije sigurna "da su Rusi".

Razgovor je bio više nego pomalo neugodan s obzirom na to da je Biden rekao da je upravo obaviješten o tome, a zatim je iz jakne izvukao poruku stavljajući naočare: Reći ću vam šta su mi poslali.

Bilješke su očigledno bile od male pomoći, jer Bidenov odgovor nije pružio konkretne informacije.

Međutim, video je na društvenim mrežama naišao na masovne reakcije - od bezazlenih šala do ogorčenog sarkazma, pa čak i podsmijeha, pri čemu su mnogi korisnici Interneta dovodili u pitanje Bidenove kognitivne sposobnosti kao lidera zemlje.

Neki su, međutim, stali u odbranu predsjednika, rekavši da Biden samo pokušava da pruži tačne informacije i da ljudi pretjeruju.

Sredinom juna, kongresmen i bivši ljekar Bele kuće Ronny Jackson pozvao je predsjednika Bidena da se podvrgne kognitivnom testu i podijeli rezultate sa američkim narodom, tvrdeći da je Bidenov pad kognitivnih sposobnosti postao "očigledniji".

Pismo, objavljeno na Jacksonovoj web stranici, potpisalo je 13 republikanskih članova Kongresa, insistirajući da bi Biden trebalo da slijedi Trumpov primjer, koji je briljirao u testu kognitivne procjene u Montrealu, sprovedenom na zahtjev njegovih političkih protivnika i medija dok je bio predsjednik.

Trump je test uradio pod Džeksonovim nadzorom 2018. godine, a zatim je postigao savršen rezultat 30 od 30.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...