„SKANDALOZNI NEPOSTOJEĆI PENAL ODLUČIO FINALISTU EURA...“: Sudački ekspert HRT-a ogorčen nakon završetka utakmice Engleska-Danska, evo šta kaže bivši selektor BiH

Engleska je s 2:1 nakon 120 minuta igre pobijedila Dansku i izborila prvi put u povijesti finale Eura, u kojemu će igrati s Italijom.

  • Sport

  • 08. Jul. 2021  08. Jul. 2021

  • 2

No ključan trenutak bio je kazneni udarac za Englesku dosuđen zbog pada Sterlinga u 102. minuti. Iako je Schmeichel odbranio udarac Harryja Kanea s bijele tačke, engleski kapiten zabio je nakon odbijanca, a HRT-ov ekspert za suđenje Mario Strahonja u emisiji EUROPEO  konstatira da se taj ključni trenutak polufinala - nije trebao dogoditi.

Naime, kazneni udarac zbog pada Sterlinga 38-godišnji Nizozemac Danny Makkelie nije niti trebao dosuditi, tvrdi Strahonja.

- Baš sam tužan i emotivno potrošen, uvijek gledam suce pozitivno i pokušavam vidjeti zašto se nešto dogodilo, no ovo je neprihvatljivo, skandalozno, sudi se kazneni udarac mimo ritma utakmice, neprihvatljivo i od strane suca, a i od VAR sobe. Ovdje ne postoji kontakt, ako je već sudac nasjeo na ovaj pad Sterlinga onda je VAR soba morala sucu dati drugu priliku, kaže Strahonja i nastavlja:

- On je donio odluku iste sekunde, to se vidjelo. U tom trenutku imao je obavezu prenijeti u VAR sobu što je vidio, rekao je da je netko udario Sterlinga po nozi. Ali ako je to za suce u VAR sobi kontakt za kazneni udarac, onda oni više nikad ne bi trebali suditi. Samo su mu trebali reći "Evo ti druga prilika, pogledaj snimku i sam procijeni". Ne mogu objasniti kako se to uopće moglo dogoditi, pa ti suci prolaze bezbroj edukacija. Ovo je situacija gdje je sve jasno, apsolutno neprihvatljiva odluka, zaključio je Strahonja.

S njim su se složili Robert Prosinečki i Anton Samovojska.

- Englezi su bili malo bolji, ali njihov stadion je nekako donio to da dođu Englezi do finala. Sigurno su Danci pokradeni, žao mi je jer su dali sve od sebe. O ovome će se dugo pričati, ali nema povratka, Englezi idu dalje, ali baš sam žalostan zbog Danaca, dodao je Prosinečki.

- Tužno je gledati to što se dogodilo, za ovom utakmicom će ostati ogromna mrlja. No to se valjda moralo dogoditi, jer ne mogu drukčije objasniti reakciju suca, svirati penal u situaciji gjde ne vidiš kontakt, pa taj pad, simuliranje, strašno. To se događa, 1966. je Engleska u svom prvom velikom finalu s Njemačkom na SP-u i kod 2:2 je lopta udarila u gredu i udarila malo iza crte, ali pomoćni sudac je kategorički tvrdio da je gol, 3:2 za Englesku, i to je bilo to, a danas nitko ne može uz svu tehnologiju ustvrditi da je tog gola bilo, kaže  Samovojska. 

https://sport.hrt.hr/uefa-euro-2020/strahonja-kategoricki-nepostojeci-penal-odlucio-je-finalista-eura-2295887

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...