DOK JEDNOM NE SMRKNE DRUGOM NE SVANE: Bivši selektor "Zmajeva" na pragu novog angažmana...

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine već duže vrijeme je bez posla.

  • Sport

  • 21. Mar. 2022  21. Mar. 2022

  • 0

Hrvatski je trener Dino Skender dobio otkaz u ljubljanskoj Olimpiji nakon tri utakmice u nizu bez pobjede. Jučer je remizirao protiv Domžala 1:1 i Maribor mu je pobjegao na sedam bodova prednosti. Protiv Skendera su se okrenuli i navijači kluba, koji su mu skandirali da ode, a neki od njih su nakon utakmice ušli u svlačionicu i tražili da napusti klub.

Za čelnike Olimpije to je bilo dovoljno za otkaz, a klub se već okrenuo novim opcijama. Ljubljansko Delo piše da je prvi kandidat za preuzimanje Olimpije Robert Prosinečki. Legendarni Žuti je već neko vrijeme nezaposlen. Posljednji angažman imao je u turskom Denizlisporu. Prosinečki je u igračkoj karijeri nastupao za Olimpiju u sezoni 2002/2003. Tada je u 27 utakmica zabio četiri gola.

Kao trener Prosinečki je još vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor u dva navrata, te reprezentacije Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...