BIVŠI SELEKTOR ZMAJEVA: Robert Prosinečki analizirao poraz Turske -"Zbog ovoga ste izgubili od Hrvatske.."

Prosinečki smatra da Turska nije imala sreće na startu utakmice.

  • Šareni svijet

  • 29. Mar. 2023  

  • 0

Hrvatska je 2:0 pobjedom protiv Turske preuzela vrh kvalifikacijske grupe za Europsko prvenstvo. Oba gola u pobjedi Hrvatske u Bursi postigao je Mateo Kovačić. Robert Prosinečki, legendarni nogometaš i bivši selektor Zmajeva analizirao je za turski Fanatik utakmicu iz Burse.

"Turska je talentirana momčad, možda joj je ovo i najdinamičnija momčad ikad. Ipak, turski individualni talenti imaju problema protiv jako organiziranih suparnika", smatra Prosinečki koji je u Turskoj vodio Kayserispor i Denizlispor.

"Turska briljira individualnom kvalitetom protiv lošijih reprezentacija od sebe, ali protiv ekipa poput Hrvatske ima probleme. Razlog je što nije stekla naviku igrati momčadski, sistemski. Protiv Hrvatske je imala sjajnu energiju i presing, ali je izostala realizacija", dodao je Prosinečki koji smatra da Turska nije imala sreće na startu utakmice.

"Došla je blizu pogotka, ali nije imala sreće. Takav stil igre ostavlja prazninu u obrani, a Dalićevi izabranici su strpljive čekali svoje prilike. I dok je Turska dominirala, rezultat je odjednom bio 0:2. To je Hrvatska. To je pokazatelj koliko je bitno biti 'turnirska reprezentacija'. To Turskoj nedostaje. Za to je potreban dugoročni plan i stabilnost igre. Čak i ako imate talente svjetske klase, morate znati kako igrati igru. Morate imati naviku pobjeđivanja."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...