BRŽE DO MORA: Ministar Lasić otkrio kada bi trebala biti završena saobraćajnica Stolac-Neum

Napomenuo je da je izgradnja ove ceste u nadležnosti preduzeća Ceste FBiH te da je dinamika radova znatno uslovljena pandemijom koronavirusa.

  • Ekonomija

  • 08. Jul. 2021  08. Jul. 2021

  • 0

Federalni ministar saobraćaja i komunikacija Denis Lasić (HDZ) očekuje da će saobraćajnica Stolac - Neum biti izgrađena najkasnije do proljeća sljedeće godine.

To je ministar Lasić izjavio danas u obraćanju na konferenciji za novinare, koja je održana povodom sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru.

Napomenuo je da je izgradnja ove ceste u nadležnosti preduzeća Ceste FBiH te da je dinamika radova znatno uslovljena pandemijom koronavirusa.

Podsjećamo, gradnja ove saobraćajnice, koja je duga 36,5 kilometara, je počela u aprilu 2018. godine. Ovaj infrastrukturni projekt košta 72 miliona KM, a njime bi se znatno olakšao dolazak domaćih turista u Neum, piše Klix.

Bosanskohercegovački državljani koji nemaju pasoš, a žele doći u Neum, su trenutno primorani da preko Svitave dolaze u Neum, a riječ je o putu kojim se vrlo opasno kretati. Gradnjom spomenute saobraćajnice to više neće biti primorani, a znatno će se ubrzati dolazak do ovog grada. To znači i da će putovanje biti znatno sigurnije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...