SUTRA SVEČANO OTVARANJE CESTE STOLAC-NEUM: Pogledajte kako izgleda vožnja novom dionicom!

U želji da svoje korisnike na najbolji način informišemo o novoj magistralnoj cesti Stolac-Neum, ekipa BIHAMK-a je među prvima, dva dana prije zvaničnog otvaranja, prošla ovom dionicom.

  • Vijesti

  • 29. Jun. 2022  

  • 0

Najavljeno je da će u punom profilu ova cesta za sve korisnike biti otvorena sutra, 30.06.2022.godine u 12 sati. Naime, ostalo je da se na dionici Cerovice - Stolovi završe finalni radovi, pa se na toj dionici vrši preusmjeravanje na staru cestu (cca 5 km).

altMapa Buna - Stolac

S obzirom da je za mnoge vozače bila nedoumica gdje se sa magistralne ceste M-17 treba isključiti, ekipa je putem BIHAMK-ovih online medija i u kratkim klipovima sve objasnila.

U mjestu Buna ima skretanje lijevo za Stolac (velika tabla sa putokazom).

altPutokaz: Skretanje za Stolac

Nakon 26 km stiže se u Stolac. Bitno je napomenuti da se ulazi u grad, ne nastavlja se dalje ka Ljubinju.

Kroz grad je potrebno samo pratiti putokaz za Neum (na svakih nekoliko stotina metara je postavljena tabla).

alt

Nakon izlaska iz grada jednim dijelom se ide starom cestom, a onda se uključuje na novih 36 kilometara do Neuma.

alt

Na ovoj cesti prolazi se i tunelom Žaba, dugim 975 metara, opremljenim sa najmodernijom opremom. Na kraju ove ceste stiže se u stari Neum, a onda se uključujete na magistralnu cestu koja desno vodi ka Kleku, a lijevo ka Dubrovniku.

altTunel Žaba

U povratku, odlučili su se isključiti sa ove ceste i skrenuti lijevo prema Hutovu i Svitavi.

Put je uži i krivudav, ali priroda je predivna, posebno kada se dođe u Hutovo. Pogledom na Hutovo blato zaboravljate na krivine i uspon preko Svitave. U Višićima se uključujete na magistralni put M-17 i nastavljate put ka Čapljini.

altSvitava

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...