LUDILO U SRBIJI: Proglase pobjedu nad koronom, pa upozoravaju da nas čeka katastrofa

Sa druge strane, režimski mediji neprestano odaju počast Aleksandru Vučiću za uspješnu borbu protiv korone, a istovremeno se državnim ordenom nagrađuje dr Branimir Nestorović, koji negira i umanjuje uticaj pandemije na zdravlje ljudi.

  • Regija

  • 08. Jul. 2021  08. Jul. 2021

  • 0

I dok režim Aleksandra Vučića po ko zna koji put proglašava pobjedu nad koronavirusom, te popušta mjere uprkos činjenici da broj vakcinisanih punoljetnih građana nije prešao polovinu, Predrag Kon, član tzv. Kriznog štaba i Vučićev eksponent, upozorava da nas već sljedeće nedjelje očekuju brojevi novozaraženih koji će se "odmaknuti" od stotke.

"Započeli smo porast broja novozaraženih koji će se pretvoriti u talas, samo je pitanje kojom brzinom, iz nedelje u nedelju će se povećavati brojevi. Postepeno ćemo se navići na trocifrene brojeve koji će se već sledeće nedelje ‘odmaknuti’ od stotke. Čim pređemo trocifreno, očekuje se dalji rast",  rekao je Kon u Jutarnjem programu TV Prva.

Dakle, dok u Kriznom štabu podiže ruku za političke odluke koje dobija od režima, Kon sada upozorava javnost da je pobjeda nad koronom još uvijek daleko.

Bez ikakvog osjećaja za odgovornost, bez ličnog i profesionalnog digniteta, Kon nastavlja da učestvuje u farsi i sjedi na dvije stolice - političkoj i stručnoj, koje su odavno u koliziji.

Sa druge strane, režimski mediji neprestano odaju počast Aleksandru Vučiću za uspješnu borbu protiv korone, a istovremeno se državnim ordenom nagrađuje dr Branimir Nestorović, koji negira i umanjuje uticaj pandemije na zdravlje ljudi.

"Svi brojevi nam rastu, i dalje nisu veliki, ali rastu i to je loše. Plašim se novih sojeva, zato će kovid bolnica u Novom Sadu biti gotova do 1. septembra. Imamo i mašina i lekova, nemamo problema ni sa ljudskim i bolničkim kapacitetima ali nam svako povećanje broja obolelih ubija ekonomske kapacitete i stopu rasta", rekao je Vučić juče prilikom obilaska bolnice Sveti Sava u Beogradu.

I tako, na sve strane imamo šizofrenu situaciju, da se strahuje zbog novog talasa korone i porasta novozaraženih, a da se pritom donose odluke koje pospješuju takav scenario.

Navijači na sportskim tribinama, politički skupovi, mitinzi podrške Vučiću, produžavanje rada ugostiteljskih objekata, korona žurke predstavnika vlasti... Sve ovo su omogućili Vučić i Kon, a sada nas plaše najgorim scenarijom.

Da nije tužno i opasno bilo bi smješno, ali, nažalost, nije. Njima ljudski životi nisu bitni već samo rejtinzi i poeni. I takvi sada drže sudbinu miliona u rukama, piše Direktno.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...