EKSTREMNI TOPLINSKI VAL U KANADI: Pogledajte šta je napravio životinjama u moru

Britansku Kolumbiju pogodile su rekordno visoke temperature, a najviša temperatura izmjerena je 29. juna - iznosila je 49.6 Celzijevih stepeni. 

  • Svijet

  • 09. Jul. 2021  09. Jul. 2021

  • 0

Deseci hiljada školjki, zvjezdača i puževa doslovno su skuhani za vrijeme rekordnih vrućina u Kanadi, piše Business Insider

Chris Harley, morski biolog sa Sveučilišta u Britanskoj Kolumbiji, osjetio je smrad na plaži Kitsilano u Vancouveru. 

Za kanadski CBC rekao je kako je bio zapanjen onim što je pronašao. 

Britansku Kolumbiju pogodile su rekordno visoke temperature, a najviša temperatura izmjerena je 29. juna - iznosila je 49.6 Celzijevih stepeni. 

Nije jasno kada su školjke uginule. Harley je rekao da većina stradalih vrsta može podnijeti temperature do 30 Celzijevih stepeni. 

Utjecaj na kvalitetu vode

Stradanje ovih životinja privremeno će utjecati na kvalitetu vode na tom području. Naime, neke školjke filtriraju more, rekao je Harley, piše Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...