MILORAD DODIK ĐONOM NA OPOZICIJU "Šarović, Borenović.. rade za sve druge, muslimane, Amerikance, zapadne Evropljane predvođene Njemačkom, samo ne za Srbe"

"Čujem da neki kao Šarović govore kako je to ukidanje funkcije predsjednika Republike što nije tačno. Moj bazični prijedlog jeste da izabrani predsjednik Republike Srpske na neposrednim izborima po funkciji bude i član Predsjedništva", kaže Dodik.

  • Politika

  • 10. Jul. 2021  10. Jul. 2021

  • 4

Milorad Dodik je u mamutskom intervju za agenciju "Srna" objasnio, pored ostalog, zbog čega je u interesu Republike Srpske da ima istu osobu (njega) za predsjednik RS i člana Predsjedništva BiH.

"Čujem da neki kao Šarović govore kako je to ukidanje funkcije predsjednika Republike što nije tačno. Moj bazični prijedlog jeste da izabrani predsjednik Republike Srpske na neposrednim izborima po funkciji bude i član Predsjedništva. To je ono što je prijedlog, a ono što Šarović i drugi čitaju, to je njihova priča. Identični su i napadi muslimana na tu ideju ali oni su se ućutali nakon prvih reakcija o tome i to sada Šarović i Borenović odrađuju umjesto njih pa napadaju tu vrstu priče".

Milorad Dodik je "otkrio" da se sve do njegovog dolaska u Predsjedništvo BiH "predsjednik RS" (dakle, on) "gotovo ni za šta nije pitao".

"Navešću samo primjer imenovanja ambasadora iz reda srpskog naroda. Nijedan od njih nije imenovan dok nisam prethodno dobio saglasnost Kabineta predsjednika Srpske, ili je bio njegov prijedlog. Kada bi se objektivno napravila analiza, vidjelo bi se da je najbolje da se spoji da predsjednik Republike Srpske predstavlja Republiku u Predsjedništvu BiH".

Dodik tvrdi da su svi oni koji se tome protive (Šarović, Borenović, Nešić...) "glasnogovornici bošnjačkog poltičkog korpusa Sarajeva i to nije njihovo mišljenje".

"Kada sam to predložio na sjednici Predsjedništva BiH kojoj je prisustvovao i Metju Palmer, veoma žestoko je reagovao Šefik Džaferović, tvrdeći da je top neprihvatljivo i da predstavlja derogaciju BiH. A onda dođemo u Srpsku i slušamo ove druge".

Za Mirka Šarovića rekao da je nekoliko puta bio proglašavan najboljim ministrom u Sarajevu i dodao da "kada nekoga proglasite dobrog za muslimane, bujdite sugurni da je to loše za Srbe".

Milorad Dodik je rekao da to što rade opozicione partije i neki pojedinci rade pokušavajući da sve omalovaže i dovedu u pitanje, "apsolutno je dio jednog globalističkog pristupa predvođenog dijelom američke politike i zapadnoevrospke politike predvođene Njemačkom koja ide za tim da kaže ovdje ništa ne valja i samo valja ono što oni misle da je u redu".

("SB" Srna )

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...