KOSOVSKA PARLAMENTARKA DUDA BALJE, OTVORENO: „Kod nas je negiranje genocida zabranjeno, o tome ne mogu razgovarati ni Vučić, ni Dodik…“

Duda Balje, zastupnica bošnjačke zajednice u Parlamentu Kosova, gostovala je u programu Face televizije.

  • Regija

  • 11. Jul. 2021  11. Jul. 2021

  • 0

-Čast nam je što smo usvojili Rezoluciji. Srpska lista je napustila sjednicu prije usvajanja i mi to tumačimo kao odobravanje. Zbog pritiska Beograda nisu smjeli biti prisutni. Poučeni svime što se desilo u BiH vrlo smo oprezni po pitanju poteza koje ćemo povući. Radi se na pripremi tužbe Kosova protiv Srbije za genocid.

Premijer je spreman za radikalne poteze. Srbi se plaše poteza Albina Kurtija. Kada riješimo status sa Srbijom lako ćemo riješiti status i sa BiH. Sigurna sam da Srbi ne žele vratiti Kosovo u Srbiju. Puno smo naučili od BiH.

Asocijaciju srpskih općina nećemo dozvoliti onako kako Srbija traži zbog tzv. tvorevine RS. Prije ćemo ostaviti neriješen problem već da to bude nalik na RS. Nikada nećemo dozvoliti da se formira asocijacija srpskih općina koja će izaći na referendum i tražiti svoju državu. Meni je jedan Bošnjak najvažniji kakav god da je. Ne dam svoje. Na Kosovu je negiranje genocida zabranjeno, o tome na Kosovu u ne mogu razgovarati ni Vučić ni Dodik, kazala je između ostalog Duda Balje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...