PORUKA PREMIJERA HRVATSKE ANDREJA PLENKOVIĆA: "Taj bezumni zločin poraz je ljudskosti..."

Premijer Andrej Plenković u nedjelju je, na 26. godišnjicu genocida u Srebrenici, istaknuo kako je taj bezumni zločin poraz ljudskosti te poručio kako je Hrvatska u mislima uz Bosnu i Hercegovinu.

  • Regija

  • 11. Jul. 2021  

  • 5

-Prije 26 godina, u genocidu u Srebrenici ubijeno je više od osam tisuća bošnjačkih civila, muškaraca i dječaka. Taj bezumni zločin poraz je ljudskosti, napisao je Plenković u objavi na Twitteru.

Danas odajemo počast tisućama nedužnih bošnjačkih žrtava koje nikada nećemo zaboraviti. Hrvatska je u mislima uz Bosnu i Hercegovinu, dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...